Stroom voor later

Met zonnepanelen wek je soms meer op dan je verbruikt, terwijl je op andere momenten stroom afneemt van het net. Met een energieopslagsysteem (dat voor thuisgebruik ook wel ‘thuisaccu’ of ‘thuisbatterij’ wordt genoemd) kun je te veel opgewekte stroom opslaan en op een later moment zelf gebruiken. Wij leggen regelmatig storage-oplossingen aan van bijvoorbeeld Tesla Powerwall, LG Chem, sonnenBatterie en Enphase.

Voordelen van een energieopslag-systeem

Een energieopslagsysteem koppelen aan je zonnepaneleninstallatie heeft onder meer de volgende voordelen:

Het Nederlandse energienetwerk is overbelast. Met een accu vergroot je je zelfconsumptie en verminder je de overbelasting van het net.

Is het donker en windstil, dan is er nauwelijks lokaal opgewekte groene stroom voorhanden. Accu’s zorgen ervoor dat elektriciteitscentrales op basis van fossiele brandstoffen op dat soort momenten minder hoeven te leveren.

Met een thuisaccu beschik je over een noodstroomvoorziening. Valt de stroom uit – wat in Nederland gelukkig zelden gebeurt – dan beschik je zelf nog een tijdje over elektriciteit.

Thuisaccu’s die kunnen terugleveren aan het net kunnen – evenals bijvoorbeeld elektrische auto’s met deze functie – bijdragen aan een smart grid. Overtollige stroom slaan ze op, om het vervolgens weer terug te leveren zodra er meer vraag is.

Adequaat advies voor de ideale opslagoplossing

KSO kan je uitgebreid informeren over wat de beste oplossing voor jou is. Factoren zijn onder andere de capaciteit in kilowattuur, het vermogen, de aanschaf- en onderhoudskosten, het rendement, de levensduur en de compatibiliteit met bijvoorbeeld je zonnepanelensysteem.

Topkwaliteit, altijd

Bij KSO, dat een officiële partner is van Energiecoöperatie Dordrecht, gelden een aantal kernprincipes. Afspraak is afspraak, transparantie, duidelijkheid, laagdrempeligheid en flexibiliteit: het zijn heilige waardes voor ons. De allerheiligste? Kwaliteit, altijd. Onze zelfopgelegde KSOstandaard doet een schepje bovenop alle wettelijke vereisten en garandeert een veilige, uniforme en boven de normen gerealiseerde installatie.

Offerteaanvraag

Vul het formulier in voor de offerteaanvraag voor energieopslag en thuisaccu’s.

Hidden
Hidden