Specialistische kennis en ervaring vereist

Het installeren van laadstations voor elektrische auto’s is bepaald geen sinecure en vergt veel specialistische kennis van onder meer elektrotechniek en wet- en regelgeving. Bij KSO zit dit – meer dan – goed. We hebben de afgelopen jaren namelijk al talloze laadstations geïnstalleerd voor alle mogelijke soorten klanten.

Laadoplossing voor iedere behoefte

Iedere oplaadaanvraag vereist maatwerk. Bij elk project denken wij na over de volgende aspecten:

Laadplein: meerdere laadstations bij elkaar

KSO legt regelmatig laadpleinen aan voor klanten in of bij bijvoorbeeld appartementencomplexen, (betaalde) parkeergarages en zorginstellingen. Een laadplein is een locatie met meerdere laadstations. Voor een laadplein is slechts één netaansluiting nodig. Daardoor kunnen we een laadplein ook makkelijk koppelen aan lokaal opgewekte energie. Nog een groot voordeel: een laadplein kunnen we relatief eenvoudig uitbreiden als de vraag toeneemt.

Altijd binnen 5 stappen tot de beste oplossing

Op basis van jarenlange ervaring met het installeren van laadstations en laadpleinen voor onder meer particulieren, bedrijven, VVE’s, projectontwikkelaars, gemeentes en CPO-opdrachtgevers, hebben wij een stappenplan ontwikkeld. De volgende 5 stappen garanderen de beste maatwerkoplossing.

Vooronderzoek en inspectie ter plekke. We spreken al je wensen en eisen door, praten over je budget, inspecteren de locatie en informeren je uitgebreid over zowel de mogelijkheden en de voor- en nadelen van bepaalde keuzes als het kostenplaatje en de toekomstbestendigheid van de verschillende opties.

Ontwerp en planning. Op basis van alle wensen en eisen stellen we het ontwerp op. Hoeveel en welk type wallbox-laders of laadpalen gaan we aanleggen? Wat moet er worden veranderd aan de huidige elektrotechnische infrastructuur? In dit stadium stellen we ook de planning op.

Installatie. In deze fase vinden onder meer (graaf)werkzaamheden voor de bekabeling en de fundering plaats, we leggen de bekabeling aan, verzorgen de aansluiting op het elektriciteitsnet, installeren de laadstations en randapparatuur én we testen de installatie op veiligheid en functionaliteit.

Ingebruikname en training. Als de installatie voldoet aan de KSO-standaard, die optimale veiligheid en kwaliteit garandeert, wordt het laadstation of het laadplein in gebruik genomen. Waar nodig, trainen we beheerders op het gebied van onder meer onderhoud en veiligheid.

Onderhoud en beheer. Afhankelijk van de contractuele afspraken, neemt KSO het onderhoud en het beheer van het laadstation of het laadplein voor rekening. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit jaarlijks het systeem updaten en de aardlekschakelaar testen, maar ook uit monitoring van (de prestaties van) het laadplein op afstand.

KSO’s laadplatform: onderling verrekenen wordt kinderspel

KSO levert een softwareplatform, dat is ontwikkeld door een gerenommeerde softwarepartij, voor het onderling verrekenen van het afgenomen aantal kWh. Goed om te weten: dit laadplatform kunnen we standalone leveren, dus ook aan klanten waar we geen laadstation voor hebben aangelegd.

Alles onder één dak met KSO

KSO, een partner van Energiecoöperatie Dordrecht, heeft als allround elektrotechnisch bedrijf met bijna twintig jaar ervaring oog voor het totale plaatje. 1-fase versus 3-fase en krachtstroom, verzwaren van de netaansluiting, een aparte stroomgroep aanmaken, berekenen hoeveel verlies er plaatsvindt op de kabel… Het is voor ons allemaal gesneden koek: alle kennis hebben we in huis. En we hebben alles al een keer eerder gedaan.

Offerteaanvraag

Vul het formulier in voor de offerteaanvraag voor laadstations- en pleinen.

Hidden
Hidden